Комплексний  кваліфікаційний екзамен на спеціальності 012 “Дошкільна освіта”

17.06.2024 року відбулася довгоочікувана подія для 31 випускника спеціальності 012 “Дошкільна освіта” – Комплексний  кваліфікаційний екзамен.  Майбутні педагоги наполегливо і відповідально готувалися до презентації своїх теоретичних та практичних знань протягом всього періоду навчання в коледжі.

Іспит  відкрила голова Державної кваліфікаційної комісії – Хомич Олени Миколаївни, магістр дошкільної  освіти, завідувач Комунального закладу ”Лисичанський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 2 ”Бірюза”. Олена Миколаївна звернулась з побажаннями та настановчою промовою до  адміністрації, викладацького складу спеціальності та студентів.

Теоретичне  фахове підгрунтя  студенти представили під час теоретичного блоку з профільних дисциплін: педагогіка, психологія,  дисципліни з додаткової кваліфікації “Вихователь з правом навчання англійської мови в закладах дошкільної освіти”.

Презентації творчих проєктів  з профільних методик продемонстрували наявність у студентів загальних та фахових компетентностей, а саме: володіння сучасними технологіями навчання дітей дошкільного віку  та уміння організовувати різні форми освітньої діяльності в  закладі дошкільної освіти, впроваджувати перспективні розвивальні та цифрові технології педагогічного супроводу дітей дошкільного віку, добирати сучасні  методи та ефективні форми і різноманітні засоби педагогічного впливу на дітей у процесі їхнього виховання, навчання і розвитку та в конкретних ситуаціях суб’єкт-суб’єктної взаємодії вихователя з дітьми.

Голова комісії  визначила гарну фахову підготовку таких студентів: Грищенко Марії, Шутюк Валерії, Веретенникової Оксани, Кулік Інни. Цікавими були проєкти студентів: Христенко Ніни – про досвід роботи вихователем в Республіці Польща,  Чаговець Наталії – про роботу дитячих садочків в Республіці Чехія.

Позаду чотири роки навчання в надважких умовах війни, але попри все студенти змогли здобути гарну фахову освіту зі спеціальності. Наступний крок – це  доросле професійне життя і наукова фахова підготовка вже на рівні “бакалавр”  у ДЗ “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”.

Тож освітянські сили України приймають до своїх лав 31 молодого фахівця.