Тематична година до Дня пам’яті та примирення

Кожного року, на початку травня тематична година до Дня пам’яті та примирення стає нагодою для студентів ВСП «Лисичанський педагогічний коледж ДЗ Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» згадати історичні події Другої світової війни та вшанувати пам’ять загиблих (відповідно до листа Українського інституту національної пам’яті від 26.04.2024 № 1197/2.3-06-24). День 8 травня символізує кінець однієї з найбільш руйнівних воєн в історії людства і є важливим чинником у вихованні молодого покоління.

Під час інформаційно-просвітницької години студенти мали змогу не тільки дізнатися про історичні події, але й поговорити про важливість миру і взаєморозуміння між народами.

Інформаційно-просвітницька година розпочалася з міні-лекції викладача Пивоварової Г.С., яка надала студентам інформацію щодо контексту Другої світової війни та її наслідків для України та світу. Особливу увагу приділили обговоренню подій 8-9 травня – днів, коли Європа відзначає капітуляцію нацистської Німеччини та кінець війни в Європі. Підтвердження відеоматеріалами, свідченнями очевидців, а також аналіз різних історичних джерел і документів сприяли більш глибокому розумінню матеріалу і розвитку критичного мислення серед студентів.

 В умовах російсько-української війни, інформаційно-просвітницька  година до Дня пам’яті та примирення набуває особливої актуальності та значення. Зараз, коли кожен день приносить нові випробування, важливо пам’ятати про трагедії минулого, щоб не повторити їх у майбутньому.

Майбутні вчителі стоять перед складним завданням – виховувати учнів у дусі миру і поваги до людського життя, а також зміцнювати в суспільстві прагнення до справедливості та гармонії. Така освіта є вирішальним фактором у побудові майбутнього, де примирення стане можливим, а війни стануть лише частиною історії, що навчає, але не повторюється.

Пивоварова Г.С.