День охорони праці

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

Історія Всесвітнього дня охорони праці починається з 1989 року, коли профспілками і працівниками було проведено «День пам’яті загиблих працівників» в США і Канаді в пам’ять про тих, хто постраждав або загинув на робочому місці.

В рамках заходів з відзначення Дня охорони праці та задля популяризації Всесвітнього дня охорони праці СХІДНЕ МІЖРЕГІОНАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ПРАЦІ пропонує ознайомитися з інформаційним буклетом та постами, які розміщені за посиланнями:

https://drive.google.com/drive/folders/1xT-lGTEbiXAInkHCW1fK8KYb3j8E2oC3

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1mmGV0wxnUuPNyZKWgH68pYM5IUz_RGJ

В рамках заходів з відзначення Дня охорони праці та з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, 24 квітня 2024 року відбулась онлайн-нарада колективу коледжу з головним спеціалістом відділу профілактики та розслідування нещасних випадків Управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Тетяною Лесик за темою “Основи законодавства з охорони праці. Закон України “Про охорону праці”. Розслідування нещасних випадків на виробництві та в закладах освіти. Страхові виплати внаслідок нещасного випадку на виробництві”.

Після онлайн-наради, було проведено перевірку знань працівників закладу освіти шляхом тестування.

З огляду на те, що цього року девіз Дня охорони праці – “Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці”, на курсі “Медіа-центр” було розміщено інформацію про вплив зміни клімату на працівників. А на курсі “Охорона праці та безпека життєдіяльності” додано методичні рекомендації з цивільного захисту, а саме: “Якщо загорівся одяг”, “Міфи про мінну небезпеку”, “Як вийти із задимленого приміщення” та алгоритм дій при першій допомозі.

Охорона праці – запорука життя!