ХХІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція імені Віктора Ужченка «ОБРАЗНЕ СЛОВО ЛУГАНЩИНИ»

Протягом квітня викладачі української філології нашого навчального закладу продовжили співпрацю з науковцями кафедри української мови навчально-наукового інституту філології і журналістики  ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка». Така співпраця вже стала гарною багаторічною традицією.

У межах відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка викладачі Шуліка Л. В. та Сергієнко Л. В. підготували власні та студентські тези для участі в ХХІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції імені Віктора Ужченка «ОБРАЗНЕ СЛОВО ЛУГАНЩИНИ», а також взяли участь у пленарному засіданні 18 квітня 2024 року. За результатами конференції до збірки внесено тези викладача Шуліки Л. В. «БІЛЬ ВІД ВТРАТИ МАЛОЇ БАТЬКІВЩИНИ У ЗБІРЦІ ГАННИ ГАЙВОРОНСЬКОЇ «ХОЧУ ДОДОМУ» (ЦИКЛ «ПОЛИНОВІ ВІТРИ») та студентки 3 курсу Крижної Е. (керівник Сергієнко Л. В.) «ЛЮБОВ ЯКИМЧУК – ДИТЯ СВОЄЇ «МАЛОЇ БАТЬКІВЩИНИ». Обрані теми не випадково звучали суголосно, адже піднімають болючу для всіх нас тему втрати рідного міста, малої батьківщини, яка проходить червою ниткою крізь творчість письменників Луганщини.

26 квітня 2024 року викладачі взяли участь у засіданні круглого столу «Український словесник і сучасна науково-освітня парадигма», організованого також кафедрою української мови ЛНУ мені Тараса Шевченка. Під час засідання цікавим стало обговорення актуальних проблем реформування мовно-літературної освітньої галузі, яке розпочала Нікітіна А. В. та продовжили Глуховцева К. Д., Клєщова О. Є. та ін. Досвідом власної діяльності в галузі мовно-літературної освіти поділились також вчителі-практики. До обговорення в дистанційному режимі долучились і викладачі коледжу – Сергієнко Л. В. розповіла про систему інтеграції та індивідуальний підхід до філологічної освіти студентів у нашому навчальному закладі.

Надзвичайно вдячні викладачам кафедри української мови нашої Альма-матер за організацію таких цікавих, змістовних заходів, насичених актуальною інформацією, порадами для вдосконалення мовно-літературної освіти та можливість поділитись практичним досвідом.