Фахові ІПГ/воркшопи на паралелях спеціальностей

13 листопада для студентів 1-4 курсів були проведенні фахові ІПГ/ воркшопи на паралелях спеціальностей.

Так студентам спеціальностей «Початкова освіта» та «Середня освіта (Трудове навчання і технології) була запропонована ІПГ «Світові тренди початкової освіти». Викладач Денишук Юлія Юріївна ознайомила присутніх з новітніми трендами початкової освіти, студентська молодь мала змогу обговорити, які навички має мати вчитель аби залишатися сучасним та відповідати вимогам часу. Які сучасні інструменти може застосовувати в своїй роботі.Які є приклади застосування цих трендів в Україні. Наприкінці зустрічі був проведений майстер-клас “Мистецтво компліменту”, в якому студенти навчились справляти гарну думку на оточуючих. Також студенти були ознайомлені з ресурсами, на яких можуть опанувати деякі з цих трендів.

Студенти спеціальності «Дошкільна освіта» разом з викладачем Сидоренко Наталією Миколаївною мали змогу відвідати сучасний заклад дошкільної освіти «Ластівʼятко» м. Чернівці та поспілкуватися з провідними фахівцями на тему «Чарівний світ дошкілля». Адміністрація та вихователі дитячого садка ознайомили студентів із основними тенденціями розвитку дошкільного виховання, а саме про педагогічний сенс громадського виховання у закладі дошкільної освіти, форм зв’язку дошкільного виховання і шкільного виховання, наявність різних думок стосовно проблеми інклюзивного виховання дітей дошкільного віку, важливість організації середовища у закладах дошкільної освіти (виокремлення зон, куточків, центрів діяльності, майстерень або ж відкрите планування).

Студенти спеціальності «Середня освіта (Фізична культура)» долучились до відзначення 150-річчя з дня народження Івана Боберського (1873-1947), педагога, публіциста, одного із фундаторів спортивно-гімнастичного руху в Україні. Викладач Сліпецький Володимир Петрович запропонував присутнім ІПГ «Іван Боберський – ”батько” українського тіловиховання: «Де сила – там воля! Не плачем – а мечем!». Студенти ознайомилися з життєвим шляхом Івана Боберського, голови українського гімнастичного товариства «Сокіл», організатора першого українського «Спортового кружка гри ніжної пилки» (копаного м’яча, футболу) у Львові, члена Бойової управи Українських Січових Стрільців (УСС) та зрозуміли, що він своєрідним чином фокусує усю бурхливу епоху кінця ХІХ – початку ХХ століття; і є своєрідним взірцем українського патріотизму, непідробної вірності національній ідеї, далекоглядної турботи про майбутнє, про молодь, про спорт; взірцем відповідальності, працелюбства, сили волі, шляхетності.

Викладач Сергєєва Ірина Юріївна разом зі студентами спеціальності «Журналістика» протягом ІПГ намагалися визначити чи дійсно «Хайп хвороба Української журналістики?». Молодь аналізувала діяльність сучасних журналістів та шукала шляхи вирішення проблеми. Так на їх думку хтось з медіа продовжує добросовісно інформувати своїх читачів, глядачів та слухачів. Але хтось навіть в час глобальної кризи продовжує зосереджуватися на політичної боротьбі на догоду власників та на шкоду об’єктивності, хтось продовжує вести гібридну війну проти України хто як і раніше пропонує «клікбейтні» матеріали, замість якісних текстів та сюжетів… Люди тим часом недоотримують необхідну інформацію, залишаючись дезорієнтованими, а натомість на них виливається постійний потік хайпу і фейків.

Також Ірина Юріївна познайомила присутніх з журналістською діяльністю випускниці коледжу Удоденко Ірини, яка розповіла про особливості роботи у сфері тележурналістики, з позитивним та негативними моментами, а також перспективами особистого розвитку.