Новини

Професійно-орієнтована година «Палай для того, щоб світити! Українські вчителі-блогери: ютубери та тіктокери!»

Різнобарвні кольори осені запросили нас у місяць жовтень, на початку якого коледжна родина, як і вся Україна, традиційно відзначає День працівників освіти, який вперше співпав з новою датою  святкування Дня захисників і захисниць, – усіх, хто бʼється заради держави, усіх, хто додає сили Україні, усіх, хто віддав своє життя заради України.

Так, другого жовтня освітян коледжу було запрошено на професійно-орієнтовану годину «Палай для того, щоб світити! Українські вчителі-блогери: ютубери та тіктокери!».

Учасникам заходу було запропоновано дізнатися, що означає слово «вчитель» та скільки синонімів має? Яке тлумачення мають слова «педагог», «ментор»? І як пов’язані вчительська професія та кінний екіпаж? Як по-різному до вчителів звертаються у країнах світу?

Під час педагогічної майстреки коледжани взяли участь в онлайн-опитуванні «Бути вчителем – це …» і зібрали хмару думок. А також власноруч створили «серце, віддане дітям».

Основна компетенція успішного вчителя, не залежно від дисципліни викладання і аудиторії – ефективна комунікація та медійність. Вчительський блог у різних соціальних медіа – блискучий інструмент для взаємодії зі здобувачами освіти та найдієвіший інструмент для співпраці та формування персонального бренду.

Українські вчителі просувають свої предмети у соціальних мережах: Павло Віктор створив свій Youtube-канал про фізику; математика у Tik-Tok з Наталією Венгрин – крутий спосіб вивчити дроби, інтеграли та інше; реп від сільської вчительки біології Олени Халепи облетів чи не всі соцмережі і продовжує захоплювати дітей нестандартним вивченням про еволюцію, фотосинтез та першоцвіти; вчителька-репетиторка Ольга Кулікова на своєму Youtube-каналі переказує літературні твори зі шкільної програми та ділиться порадами, як швидко підготуватися до ЗНО/ НМТ; Оксана Хомич – вчителька початкових класів – на своєму Youtube-каналі Ukrainian Teacher ділиться порадами із колегами, розповідає про критичне мислення; Володимир Грудько – доцент Національного фармацевтичного університету – увірвався в Tik-Tok із дослідами над напоями з полиць супермаркетів.

Долучилися до професійно-орієнтованого co-working випускники коледжу та відомі вчителі Луганщини. Із відеовітанням, побажаннями та лайфхаками до учасників звернулася випускниця коледжу-2022, нині студентка Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Ромичева Поліна.

Власними думками та премудростями навчання поділився випускник коледжу-2018, а тепер вчитель фізичного виховання Сєвєродонецького ліцею № 14, Олександр Руденко.

Неординарна та різностороння випускниця коледжу-2017, Коптєва Тетяна, яка наразі працює інструктором з тактичної медицини, підготувала для присутніх інтригуюче відеозвернення.

Активна, сучасна, цілеспрямована, професійно-умотивована вчителька початкових класів вищої категорії, старший вчитель Лисичанського ліцею № 14, яка увійшла до Топ-10 найкращих вчителів України-2023 на конкурсі «Вчитель року» – Наталія Митрофанова, презентувала для викладачів та студентів своє відеозвернення.

Дякуємо всих за участь, бажаємо непохитної віри у перемогу України, витримки, натхнення, розкішних освітніх перспектив, креативності та інноваційності, адже Учитель сучасності розуміє, поважає та надихає дітей, має активну життєву позицію, патріот, щирий, цікавий, відкритий до спілкування, медійний, вміє знаходити підхід до кожного та мотивує до навчання здобувачів освіти.

Слава Україні!