Велич української жінки

Протягом багатьох століть люди оспівували та прославляли в піснях і віршах образ матері-берегині чи коханої жінки, благославляючи її ім’я. Деякі філософи вважали, що доля жінки – у домашньому господарюванні материнстві. На їхній погляд, жінка не здатна до великих справ та почуттів. Але українки вже багато століть виявляють і велич почуттів, і талант материнства, і велич справ.

Українська жінка – особливий феномен. Він не має аналогів у світі. Українка мила, привітна, скромна, трохи мрійлива. Природна грація, вишуканий смак, витонченність в почуттях – усе це однаково властиво всім нашим жінкам.

Тому 6 березня 2024 року на базі Лисичанського педагогічного фахового колледжу було проведено інформаційно-просвітницьку годину «Велич української жінки». Під час зустрічі студенти пройшли квести з визначенням основних відомостей з життя та творчості таких відомих історичних постатей, як: Княгиня Ольга, Соломія Крушельницька, Анна Ярославна, Роксолана, Леся Українка, Наталя Полонська, Марія Заньковецька, Маруся Чурай, Ліна Костенко, Катерина Білокур, Ліна Костенко, Квітка Цісик.

Також студенти дізналися про наших захисниць. Таких як: Оксана «Ксена» Рубаняк, Юлія «Тайра» Паєвська, Катерина «Пташка» Поліщук, Євгенія «Жанна д’Арк» Емеральд. Про волотерську діяльність жінок-переселенок з Луганщини: Анни Рясної, Лоліти Глотової та Анна Полюшко. У розумінні світу українська жінка сильна, але водночас жіночна та тендітна, яка вміло поєднує в собі такі, здавалося б, непоєднувані риси. Та саме ця особливість створила той образ, що зараз стрімко розповсюджується світом: ніжна, смілива, сильна, непідкорена!