Година спілкування з психологом-консультантом

Війна в Україні тягнеться уже не перший рік, і кожен день, який проживають наші громадяни, є стресовим для них. Це стосується усіх: і військовослужбовців, і мешканців окупованих регіонів, і тих, кому пощастило жити у відносно спокійних областях, і переселенців та біженців, серед яких наша студентська молодь. Стрес під час війни так чи інакше зачіпає кожну людину, хоча його сила, інтенсивність і наслідки для психіки та фізичного здоровʼя можуть відрізнятись.

З метою попередження виникнення стресових станів, подолання страху, що виникають  в умовах війни, для студентів та викладачів коледжу була проведена година спілкування з психологом-консультантом Міжнародної організації з міграції Хомич Оленою «Подолання стресів і страху під час війни».

В ході зустрічі були розкритті основні особливості стресу під час воєнного стану, проаналізована симптоматика стресу, надані практичні рекомендації та поради щодо шляхів подолання стресових станів, що виникають  під час війни. Також Оленою Миколаївною були надані поради щодо стабілізації паніки, подолання страху під час війни, проведені практичні заняття з використанням різних технік самоврегулювання організму.