Міжнародний день волонтера

5 грудня Україна відзначає Міжнародний день волонтера, який був заснований ще в 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. Цей день дає можливість добровольцям і різним організаціям відсвяткувати свою роботу, поділитися своїми цінностями і розповісти про себе. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну. Завдяки нелегкій праці волонтерів безліч людей отримує необхідну допомогу. Волонтери допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров’я людей і тварин, їхній комфорт і безпеку. Нерідко волонтерам доводиться навіть ризикувати власним життям заради порятунку інших.

Після початку повномасштабної війни, 24 лютого 2022 року, в Україні з новою силою поновився волонтерський рух, оскільки війна змусила багатьох людей опинитись у скрутній ситуації. Проте сила України в її людях: окрім допомоги держави, на поміч прийшли волонтери. Адже у важкий час так важливо продовжувати робити свою справу, не піддаючись сумнівам, слабкостям та страху.

Волонтери – це наш потужний фронт допомоги, самовіддачі та самопожертви, це ціла армія безкорисливих людей, які нині працюють  і в допомогу військовим, і подекуди – нарівні з воїнами. Вони допомагають у спорядженні, у забезпеченні харчування, плетуть маскувальні сітки, доставляють ліки, вивозять людей з територій, де ведуться бойові дії.

Сьогодні звучать слова щирої вдячності нашим волонтерам – усім, хто знайшов у собі силу, відвагу та доброту здійснювати добрі справи, не вимагаючи нічого натомість. Низький уклін та щира подяка КОЖНОМУ волонтеру України та Лисичанська! Ви справжні патріоти, люди з величезним серцем, герої нашого народу! Разом з Вами дивимося вперед з піднятою головою! Нехай Ваша доброта повернеться до Вас сторицею. Бажаємо оптимізму, здоров’я, невичерпної енергії та миру! Низький уклін  усім небайдужим людям, завдяки яким наш народ стоїть і переможе! Доземний уклін Вам, дорогі волонтери, за небайдужість й добросердечність! Міцно обіймаємо кожного з Вас, Ви в наших щоденних молитвах!