Новини

До річниці російсько-української війни студентській спільноті Лисичанського педагогічного фахового коледжу до уваги представлено інформаційно-просвітницьку годину «Російсько-українська війна. Історико-політичний контекст».

Учасники заходу згадали хронологію подій року незламності, визначили коло причин збройної агресії РФ, здійснили споробу сформулювати контраргументи до ключових російських пропагандистських скрєп, визначили ціннісні мотиви консолідованого українського суспільства.

 Емоційно уразливими для здобувачів освіти стали відео сюжет «Україна повертається до своїх міст і сіл…» та презентація «Синьо-жовтий світ», що оповідає про безпрецедентну підтримку українців світовими зірками спорту, кіно, мистецтва тощо. Аудиторія студентської молоді мала можливість висловитися із багатьох актуальних питань морально-етичного характеру щодо явищ колабораціонізму та різноманітних проявів інформаційно-психологічних атак «рашизму».

Майбутні педагоги дійшли висновку, що для нас українців російсько-українська війна є війною визвольною, війною за своє місце під сонцем, за свою землю, за своє право порядкувати на своїй землі і свій вибір – а це, безперечно, свобода!

Тож, будьмо непохитними у своїй вірі в ЗСУ, будьмо на сторожі власної безпеки, знаходьмо себе у справах, навчанні, саморозвитку, заряджаймо не тільки гаджети, а й власні душі! Попереду ще дуже багато випробовувань – і радість перемоги, і час сердечного болю від ціни, яку сьогодні платить і проливає український народ!

Вистояли – переможемо!

Чурілова В.Є.

.