Новини

Інформаційною складовою програми заходів, присвяченої Дню захисників та захисниць України та 80-ї річниці заснування Української повстанської армії стало проведення інформаційно-просвітницької години «Голоси боротьби» у формі літопису мілітарної слави українців, що висвітлив героїчні перемоги українців на різних історичних етапах.

Увагу присутніх було акцентовано на боротьбі українців за власну державність як у минулому столітті – створенні легіону Українських січових стрільців, бою під Крутами так і у російсько-українській війні 2014 року. Згадали героїзм і звитягу захисників при звільненні Слов’янська, Лисичанська, сталеву стійкість кіборгів донецького аеропорту та трагічну жертовність учасників Іловайську. Торкнулися і найболючіших епізодів триваючої сьогодні війни – міст-героїв України та блокади Маріуполя.

Учасники заходу підготували рубрику «Мій герой!» – щемливі до сліз історії реальних героїчних вчинків дітей, волонтерів, бійців. Студентська молодь зійшлась у думці про єдність і здатність до згуртованості всього українського суспільства.

Наш чин сьогодні – це пошанування всіх, хто боровся за власний національний Дім від часів княжої України до Козацької держави, від мороку ХVIII століття до Шевченківського здвигу у ХIХ столітті, від часів постання Січових стрільців, УГА і УНР до феноменального явища УВО-ОУН-УПА. Будьмо гідні великого подвигу націоналістів та УПА – їм сьогодні 80! Якщо вони, діти Січових Стрільців, створили найгероїчнішу Армію в нашій історії, то сьогочасні воїни – це внуки покоління УПА. І цього ланцюга героїчних поколінь не знищити жодному ворогові. Так Смерть стає Безсмертям.

З Днем Захисників України – країни нескореної і непереможної! Слава Україні!

Чурілова В.Є.