Зустріч з практичним психологом коледжу

14 жовтня у рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» та на виконання рішення № 2 Обласної координаційної ради з розвитку охорони психічного здоров’я у Луганській області від 26.09.2024 для студентської молоді та викладачів коледжу була організована зустріч з практичним психологом коледжу Оленою Хомич.

У звʼязку з сьогоднішніми  подіями, які відбуваються у житті кожного з нас, найважливішим показником благополуччя людини, безумовно, стає психологічна стійкість, що забезпечує здатність людини знаходити в собі сили ефективно функціонувати в умовах постійного стресу. Найголовніше при цьому, опиратись на сильні сторони особистості та зосереджуватись на стратегіях, які працюють. Особливо вразливою соціальною категорією є молодь, адже за складних обставин сучасності їм доводиться приймати самостійні своєчасні рішення, вчитися брати відповідальність за свої вчинки, мати мужність прийняти сторонню допомогу у вирішенні власних життєвих проблем та переробці травматичного досвіду.

Разом із Оленою Миколаївною ми дізналися, як:

  •  правильно сформувати свої цілі, щоб вони точно стали досяжними;
  •  долати перешкоди, які стали на шляху до успіху;
  •  застосовувати ефективні техніки підтримки власної мотивації.

Отже, опора на сильні сторони особистості дозволить вирішити ряд питань повʼязаних із особистою ефективністю, підвищити рівень усвідомленості, що становить значний вплив на самореалізацію людини у всіх сферах життя та переживання нею всіх компонентів індивідуального благополуччя.

Вчимося разом дбати про своє здоров’я, адже ми піклуємося про наше МАЙБУТНЄ!