«Перемагає той, хто пам’ятає»

Новий навчальний рік у Лисичанському педагогічному фаховому коледжі розпочався із привітання директором коледжу Бейс Оксаною Анатоліївною учасників освітнього процесу – викладачів, спільноти студентів й першокурсників.

Останній серпневий тиждень рясніє датами важливими для кожного українця. День державного прапора, День незалежності України, День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ці дні покликані нам нагадати про тяглість історії, про наші злети і падіння, перемоги і поразки, вірність і зраду – неспинну боротьбу задля розбудови нашої   Держави.   Тож, цьогоріч тема першої лекції для коледжан  «Ціна незалежності» пройшла під гаслом «Перемагає той, хто пам’ятає!».

Присутнім було запропоновано відео екскурс в історію державотворення України. Учасники заходу мали змогу провести історичні паралелі між подіями сьогодення та минувшини, порівняти практики окупаційних режимів більшовитсько-совєтського та російського, дізнатися про долі представників наукової та творчої інтелігенції, діячів підпільного руху, дисидентів, які в найскладніших умовах існування боролися за ідею незалежності України. Поряд з цим, акцентовано увагу молоді  на героїчному чині й звитязі сучасних героїв російсько-української війни, які боролися за волю своєї Батьківщини.

У пошуку відповіді на питання: «Чи здатні ми усвідомити, яку ціну платить український народ? Чи перетворить ця війна людей на цифри?» студентська спільнота дійшла висновку, що все залежить  від нас і від нашого уміння пам’ятати. Пам’ятати, що перемогу наближає не лише зброя, а й відповідальність кожного перед країною. Пам’ятати, що  добро перемагає, але не апріорі, а надзвичайно високою ціною.  «Перемагає той, хто пам’ятає»