Олімпійський урок

23 травня 2024р. в нашому коледжі відбувся Всеукраїнський Олімпійський урок для студентів І курсу спеціальності  Середня освіта (Фізична культура).

Захід був організований в онлайн форматі у співпраці з фахівцями Луганського обласного відділення (філії) КФВС МОН України, разом з обласними відділеннями НОК України та Олімпійської Академії України. Проводив зустріч провідний спеціаліст вказаних організацій Шакун Сергій Олександрович.

Заняття відбулося у формі  освітньо-пізнавального заходу «Олімпійські ігри Стародавньої Греції», в рамках Всеукраїнського проєкту OlympicLab за напрямком «Олімпійські та загальнолюдські цінності».

Здобувачі освіти   дізналися про виникнення Олімпійських ігор, їхню роль у грецькому суспільстві та традиції, які супроводжували ці змагання. Вони ознайомилися з  міфами та легендами  та проаналізували, як ці історії впливали на культуру і спорт Стародавньої Греції.

Особливу увагу приділили розгляду основних дисциплін, з яких змагалися античні атлети, значенню олімпійських цінностей: чесної гри, поваги до суперників і прагнення до досконалості.

Завершальним етапом зустрічі  була вікторина, в якій студенти могли продемонструвати свої знання. Найкраще з запитаннями впоралися: Рубан Владислав та Воронєнко Ярослав. Вони були відзначені спеціальними дипломами учасників Всеукраїнського Олімпійського дня.