Міжнародний день Землі

Кожного року 22 квітня відзначається Міжнародний день Землі – свято природи, яке нагадує про важливість збереження нашої планети та її ресурсів. Цей день започаткований з метою підкреслення проблем екології, привернення уваги до потреби збереження природи, є нагадуванням про те, що планета Земля – це наш дім, і ми всі маємо обов’язок берегти її ресурси.

Тому, студенти коледжу долучилися до інформаційно-просвітницької години «День Землі та День довкілля» (викладач Сергієнко Н.В.). Цей день нагадує нам, що ми всі маємо ключову роль у збереженні навколишнього середовища. Захист природи – це не тільки обов’язок, але й інвестиція в майбутнє планети. Наші дії сьогодні визначатимуть стан Землі для наступних поколінь.

У день Землі по всьому світу висаджують дерева, виходять на мирні акції на захист екології, прибирають у парках та скверах, очищають річки та пляжі від сміття. Проводять конференції з проблем довкілля.

Україна підтримує цю традицію, і до ініціативи облаштування нашого довкілля — парків, прибудинкових територій, берегів річок та озер — долучаються державні органи, органи місцевого самоврядування, громадські організації, підприємства, установи, просто екологічно свідомі люди.

Особливо важливим є День Землі зараз, коли війна в Україні приносить незліченні екологічні біди. Гинуть цілі екосистеми, і їхнє відновлення безпосередньо пов’язане з поверненням миру у нашу країну. Привернути увагу світової громадськості до цього питання — наше пряме завдання.

Збережемо планету разом! Нехай цей день стане початком більш свідомого підходу до охорони природи, де кожна ваша дія спрямована на благо нашої спільної планети.