Участь у роботі журі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

25–29 березня 2024 року Сергієнко Л. В., кандидат педагогічних наук, викладач циклової комісії загальної філології та журналістики, узяла участь у роботі журі четвертого етапу XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який проводиться  щорічно на виконання Указів Президента України від 09 листопада 2007 року № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», від 28 листопада 2007 року № 1155 «Про деякі заходи щодо піднесення ролі української мови», відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2008 року № 168, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 липня 2008 року за № 643/15334 з метою забезпечення всебічного розвитку й функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу української мови серед молоді.

Роботу журі із забезпеченням безпекових заходів, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні було організовано на базі Державної установи «Інститут модернізації змісту освіти». Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України голова журі директор Інституту української мови НАН України, доктор філологічних наук, професор П. Ю. Гриценко, заступник голови – вчитель української мови та літератури гімназії «Фортуна» (м. Бровари) Г. О. Марценко.

Плідно, на високому професійному рівні було перевірено 818 робіт та визначено переможців, яким буде призначено щомісячні іменні стипендії Президента України на календарний рік, починаючи з 1 вересня поточного року.

Українська мова – це основа української єдності, наша історія і наше майбутнє. Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика об’єднує українців усього світу навколо рідної мови, сприяє зростанню її престижу серед молоді, підвищенню рівня мовної освіти в Україні.

Відданість рідній мові наближає Україну до Перемоги!