Результати Всеукраїнського конкурсу до Міжнародного дня рідної мови

Студенти коледжу не зупиняються на досягненому та постійно вдосконалюються, протягом березня представниці освітнього закладу Ір’янова Тетяна (4 курс спеціальність «Технологічна освіта»), Літвінова Єлизавета (1 курс спеціальність «Початкова освіта») взяли участь у Всеукраїнському конкурсі до Міжнародного дня рідної мови. Головною метою конкурсу  є сприяти розвитку української мови шляхом популяризації її культурного надбання у суспільстві; заохочення представників усіх верств населення до вивчення української мови, утвердження її як головного чинника існування нашої нації; розвиток творчих та інтелектуальних здібностей учасників конкурсу. Підтримка Збройних сил України благодійними внесками учасників.

Так, Тетяна представила свою роботу у номінації есе на тему «Мовне питання» (керівник Бейс О.А.), в якій зазначила, що «в умовах сьогодення, коли культурна й мовна різноманітність стає все більш важливою, мовне питання не втратило своєї актуальності, тому що рідна мова – це не лише засіб комунікації, а й основа культурної спадщини та ідентичності народу. Особливо важливим стає відродження, збереження й розвиток мови для народів, які зазнали детінізації чи часткової культурної асиміляції, зокрема для України. Проте мовне питання є лише частиною ширшої проблеми – проблеми української єдності. Мова – це  душа та сила народу,  його розум та незалежність, його тверда позиція та воля. Тільки незламна, сильна духом нація, яка цінує свою історію, ідентичність та мову, спроможна подолати всі перешкоди та відновитися. Збереження та розвиток мови повинні бути пріоритетом для держави та суспільства в цілому».

А Єлизавета представила свою роботу у номінації образотворчих робіт (художні роботи, керівник Сергієнко Н.В.), в якій зобразила волю, дух та незалежність українського козацтва, його силу та непохитність.

За результатами конкурсу дівчата отримали дипломи учасників.