День Героїв Небесної Сотні

Згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”, спільнота Лисичанського педагогічного фахового коледжу доєдналася до відзначення Дня Героїв Небесної Сотні, покликаного увічнити людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.

У ході реалізації програми щодо вшанування подвигу загиблих за ідеали демократії, права і свободи людини, європейське майбутнє України здобувачі ІІ курсів стали учасниками заходу – реквієму, проведенного спільно Науково-методичним центром ВФПО з бібліотекою ВСП «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України». Поряд із цим, студентська молодь приєдналися до Всеукраїнської акції «Ангели пам’яті».

На загал коледжанам  був запропонований суспільно-політичний огляд «Лютий довжиною у 10 років», присвячений Дню пам’яті Героїв Небесної сотні та 10-тих роковин початку російського збройного вторгнення до України, початку російсько-української війни. Учасники заходу згадали хронологію подій від  Майдану до сьогодення, дійшли висновку, що Небесна Сотня – це перші герої  російсько-української війни, бо спусковим гачком для початку збройної агресії Російської Федерації проти України стала саме Революція гідності.

 Аудиторія студентської молоді мала можливість висловити своє  бачення до означених подій, еволюції українського суспільства за ці люті 10 років неоголошеної війни, поділитися власними переживаннями і сподіваннями щодо її завершення. Означили роль і внесок  всім причетним до захисту нашої країни – воїнів, волонтерів, лікарів, працівників МНС та ін.

Хвилиною мовчання вшанували невмирущу пам’ять про загиблих героїв Небесного Війська, героїв АТО, ООС, російсько-української війни.

Наостанок зазначили, що наша зустріч це не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати незалежність та суверенітет своєї Батьківщини, бо «лютий» обов’язково завершиться, а  переможний дух – дух нашої СВОБОДИ принесе нам весну, яка стане початком нового життя!

Чурілова В.Є.