Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості

Протягом грудня-січня освітній портал “Алаба”, за організаційної підтримки ТОВ “Освітній портал” ТМ проводив  І Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості, присвяченому пам’яті Катерини Білокур “Квітуча палітра”.

Катерина Білокур – видатна українська художниця, відома своєю оригінальною творчістю та стилем, який нерідко називають “примітивізмом” або “наївним мистецтвом”.

Катерина Білокур стала відомою в Україні та за її межами завдяки своїм творчим досягненням. Її роботи були виставлені в багатьох країнах світу і визнані як унікальний приклад наївного мистецтва. Зокрема, у 1954 році на Міжнародній виставці в Парижі її картини “Цар-Колос”, “Берізка” і “Колгоспне поле” побачив Пабло Пікассо. “Якби ми мали художницю такого рівня майстерності, то змусили б заговорити про неї цілий світ”, – сказав він. Її творчість і досі залишається важливою частиною української культурної спадщини.

Основна мета конкурсу – створення умов для духовного і культурного розвитку дітей, розкриття творчого потенціалу дітей та молоді, виховання художньо-естетичних смаків, популяризація різних видів творчої діяльності, сприяння збереженню національного мистецтва серед дітей та молоді, виявлення та розкриття молодих талантів.

Частина отриманих організаційних (благодійних) внесків була направлена на закупівлю потреб ЗСУ та/або гуманітарну допомогу.   

Студенти нашого коледжу Ір’янова Тетяна 4АТ), Соляник Тетяна (2АПО), Літвінова Єлизавета (1АПО) на чолі з керівниками Сергієнко Н.В. та Шулікою Л.В. взяли участь у конкурсі та посіли призові місця. Кожна з учасниць гідно представила свою роботу в обраній номінації: малюнок, декоративно-прикладне мистецтво.

Вітаємо дівчат та їх керівник з перемогою, бажаємо творчого зростання та натхнення.