Інформаційно-просвітницька година «Бережи здоров’я»

4 грудня було проведено інформаційно-просвітницьку годину «Бережи здоров’я» до всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом для студентів 1-2 курсів. Під час заходу були розкриті питання історії виникнення цієї хвороби, її причин, симптомів та особливостей протікання даного захворювання, розглянуті профілактичні заходи.

Студенти розібрались із тлумаченням понять «ВІЛ» та «СНІД» та зрозуміли, що ці поняття не є тотожними. Були розглянуті статистичні дані щодо поширення даної хвороби в Україні. На жаль, у нашій країні найвищий і найшвидший рівень поширення ВІЛ у Європі.

Акцентовано увагу на способах передачі ВІЛ-інфекції та профілактиці даної хвороби. Були розглянуті питання щодо неможливості дискримінації до ВІЛ-інфікованих людей, адже дотримання звичайних гігієнічних заходів безпеки захистить кожного від отримання цієї недуги.

Підводячи підсумки зустрічі, прийшли до висновку, що кожен відповідальний за власне здоров’я. Тому необхідно правильно себе поводити у житті, аби зберегти здоров’я, бо це наш найбільший скарб. Усе у наших руках! Будьте здорові!