Голодомор. «Пам’ять моєї родини»

Кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. Одна з найстрашніших  таких сторінок – Голодомор, який призвів до небачених безневинних  жертв.

Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінським терором у 1932-1933 роках. Пам’яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії XX століття, було присвячено відеорепортаж «Пам’ять моєї родини», який підготували викладач Полтавська Вікторія Олександрівна та студентка 3 курсу спеціальності «Журналістика» Татаренко Анастасія. Відеопроєкт було представлено 23 листопада 2023 року. Студенти мали змогу заглянути в сторінки трагічної історії українського народу, пов’язанані з Голодомором 1932-1933 років, віртуально відвідати пам’ятники жертвам геноциду та політичних репресій.

Наша пам’ять ніколи не згасне.

Традиційно, кожної четвертої суботи листопада ми вшановуємо жертв Голодомору 1932-33 років. Цьогоріч ця дата припадає на 25 листопада. До Дня пам’яті жертв Голодомору Український інститут національної пам’яті ініціює акцію «Пам’ятай про жертв Голодомору». Традиційно о 16:00 пам’ять загиблих під час геноциду українського народу вшановують хвилиною мовчання та встановлюють запалену свічку на підвіконня як в Україні, так і в багатьох країнах світу. У багатьох містах та населених пунктах на головних майданах у цей час теж запалюють свічки. Тому запалить свічку пам’яті 25 листопада о 16.00 на честь тих, хто загинув від рук загарбників, які влаштували геноцид на нашій вільній, українській землі.