Зустріч з відомою людиною

30 жовтня 2023 року студентка 2 курсу спеціальності «Початкова освіта» Черкашина Ксенія зустрілася з відомою людиною, яка змінює світ своїми вчинками та невичерпною енергією.

Козорог Олександра Геннадіївна – координаторка освітніх проєктів Української Гельсінської спілки з прав людини, членкиня правління ГС «Освітній Дім прав людини», національна тренерка з методики викладання історії та суспільних дисциплін Європейської Асоціації викладачів історії EUROCLIO, експертка з освіти у галузі прав людини Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, експертка з розроблення та оцінки освітніх програм, створення недискримінаційного освітнього контенту. Також вона є сертифікованим експертом-тренером з освіти дорослих (за програмою Curriculum GlobALE DVV International Інституту міжнародної співпраці Німецької асоціації народних університетів), тренеркою та експерткою Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», Всеукраїнської програми «Демократична школа», програми «Культура добросусідства».

Олександра Геннадіївна має вагомий творчий доробок – є авторкою та співавторкою понад 30 навчальних посібників та підручників, двох модельних навчальних програм: інтегрованого курсу «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти», інтегрованого курсу «Культура добросусідства». Є співавторкою методичного комплексу – навчальної програми, онлайн-курсу та навчально-методичного посібника «Вивчаючи міжнародне гуманітарне право».

Ксенія згадує: «Зустріч відбулася в  кав’ярні, де аромат кави змішувався з ароматом різноманітних історій, які вона розповідала. Сидячи напроти неї, я відчувала себе частиною чогось великого. Олександра не просто розповідала про труднощі, але і розкривала таємницю свого невичерпного джерела енергії. «Роби все, що можеш, там, де ти знаходишся, використовуючи все, що маєш. Неси радість, шукай істину, цінуй людську мудрість»,  – життєве кредо Олександри.

Здається, вона доторкнулася до найтонших ниток життя та привела мене в світ, де кожен момент є важливим кольором на полотні нашого буття. Ми говорили про її проєкти, про те, як вона об’єднує людей, навіть коли світ виглядає таким холодним та роз’єднаним, а також обговорили подальші дії для співпраці у волонтерській діяльності.»

Бажаємо Олександрі Геннадіївні творчої наснаги, сил, успіхів на її нелегкому шляху, дякуємо за залучення нашої молоді до активного суспільного життя.