Національний фестиваль “Код Нації”

У серпні 2023 року відбувся Всеукраїнський конкурс творчих проєктів “Код Нації” до 32-ї річниці Незалежності України. Метою конкурсу було зазначено створення художніх, декоративно – ужиткових, вокальних, хореографічних, сценічних та інших творчих проєктів, що спрямовані на підвищення та розвинення серед українського народу культурних, освітніх, духовних та патріотичних цінностей у сучасному українському суспільстві; популяризація україномовного контенту, української культури та народних звичаїв, зокрема пошуку сучасного “Коду Нації” крізь призму автентичної культури, історії та традицій. Підтримка Збройних сил України благодійними внесками учасників.

Студенти та викладачі коледжі активно залучилися до участі у конкурсі, так студентка 4 курсу спеціальності «Середня освіта (Трудове навчання і технології) Ір’янова Тетяна представила свою роботу з декоративно-ужиткового мистецтва у номінації “Майстерна Україна”, а Свіріденко Дар’я, студентка 3 курсу спеціальності «Початкова освіта» представила своє есе в номінації літературних робіт “Писемна Україна”, викладач загальнотехнічних дисциплін Сергієнко Н.В. взяла участь у номінації візуального мистецтва “Фотографічна Україна” та виступила керівником проєкту, в рамках педагогічної практики з технологій, учня Лисичанського ліцею №4 Сергієнка Костянтина у номінації “Майстерна Україна.

Конкурс був благодійним. Організатори   передали весь прибуток на допомогу Збройним силам України. Благодійні внески направлені на рахунок Благодійного Фонду “Відсоток Небайдужих”.

На початку жовтня всі учасники конкурсу отримали дипломи від організаторів Національного фестивалю «Код Нації».

#коднації