Батьківські збори першокурсників

26 вересня у ВСП «Лисичанський педагогічний фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»  відбулись батьківські збори першокурсників (формат онлайн). Адміністрація коледжу на чолі з в.о. директора Оксаною Бейс ознайомила присутніх з особливостями організації освітнього процесу в дистанційному форматі, структурою навчальних занять, оцінюванням досягнень студентів, організацією соціально-гуманітарної роботи. Особлива увага була приділена питанням соціально-економічного захисту здобувачів освіти: розмір стипендії, соціальні категорії та необхідний пакет документів для її отримання.

Едвайзери 1 курсів визначили проблеми та задачі періоду адаптації студентів нового набору. Наголосили на необхідності співпраці між куратором та батьками, куратором та викладачами-предметниками. Всі проблеми можна подолати, якщо своєчасно виконувати домашні завдання, бути присутніми на заняттях, приймати активну участь у громадському житті коледжу та суспільства.

Також батькам були надані поради щодо мотивації студентів до навчальної діяльності. Студенти за допомогою батьків та викладачів повинні зрозуміти суспільну значущість навчання, значення навчальної діяльності для оволодіння майбутньою професією; мотиви матеріального заохочення; особисті інтереси, пов’язані з одержанням диплома;  мотиви спілкування, престижу серед студентів тощо.

Тож бажаємо нашим першокурсникам успіху в навчанні та особистого розвитку.