21 вересня — Міжнародний день миру

21 вересня відзначається Міжнародний день миру — це день, присвячений просуванню миру та зменшенню конфліктів у всьому світі. Ідея встановлення Міжнародного дня миру з’явилася після завершення Першої світової війни. 

Генеральна Асамблея ООН запровадила День миру ще у 1982 році. Його дотримуються у багатьох країнах світу. Аби вшанувати цей день, у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку б’ють у Дзвін миру. Його виготовили з монет, які пожертвували діти з різних країн, окрім Африки. Такий дзвін подарувала Японська асоціація ООН, аби нагадати, до яких великих людських жертв призводить війна. На одному його боці можна помітити напис: “Хай живе абсолютний мир у всьому світі”.

Головним символом є голуб миру, зображення якого часто використовується під час заходів та акцій, присвячених цьому дню. У багатьох містах світу проводяться мирні марші, конференції, виставки та інші заходи, що просвічують громадськість щодо проблем миру та способів їх вирішення.

Для деяких з нас мир – це повсякденна реальність. На наших вулицях спокійно, наші діти ходять до школи. Там, де підвалини суспільства міцні і не має рашистів, безцінний дар миру може ніким особливо і не помічатися.

Проте для дуже багатьох людей у сучасному світі цей дар – не більше ніж казкова мрія. Вони живуть в кайданах атмосфери нестабільності та страху. Для них-то здебільшого і існує цей день.

Україна вже десятий рік страждає від військової агресії з боку росії. Ми продовжуємо боротися за встановлення справедливості та миру. І цей день — ще один привід нагадати світові про те, що в нашій країні триває жорстока війна, нагадати про спільну відповідальність у збереженні миру на Землі, про важливість миру як найціннішого дару. Мир не тільки забезпечує безпеку та стабільність. Він є основною передумовою для стабільного розвитку, забезпечення соціальної справедливості та збереження навколишнього середовища і має вирішальне значення для гармонійного співіснування всього людства.

Миру всім і кожному, нашій країні, нашій малій батьківщині, і нехай кожен день буде присвячений тільки йому! Мир-це найбільше щастя!

Студентська молодь коледжу доєднується до акції, присвяченій Міжнародному дню мира.