Новини

У Лисичанському педагогічному фаховому коледжі 14 грудня 2022 року відбулася ювілейна Х Всеукраїнська науково-практична конференція «Система надання освіти дітям з особливими освітніми потребами в умовах сучасного закладу» в онлайн-форматі.

Відкрила роботу конференції в.о. директора Бейс О.А., яка привітала всіх присутніх та побажала плідної та натхненої роботи.

Загалом до роботи конференції долучились освітяни з різних куточків України,  зокрема, Лєснова Валентина Володимирівна, в.о. завідувача навчального відділу, кандидат філологічних наук; Пристинський Володимир Миколайович, професор кафедри теоретичних та методичних основ фізичного виховання і реабілітації, завідувач Науково-дослідної лабораторії  взаємодії духовного й фізичного виховання дітей та учнівської молоді Державний вищий навчальний заклад «Донбаський державний педагогічний університет»; Кабак Яна Миколаївна, заступник директора з навчальної роботи, вчитель англійської мови, Комунальний заклад «Кам`яноярузький ліцей» Чугуївської міської ради Харківської області; Нетребська Вікторія Миколаївна, практичний психолог, Тернопільська початкова школа №3 (Тернопіль), Толмачова Ірина Георгіївна, доктор філософії, викладач педагогіки та методик початкової освіти ВСП  «Лисичанський педагогічний фаховий коледж ДЗ  ЛНУ імені Тараса Шевченка» (Лубни).

Усім учасникам надана можливість перегляду майстер-класів та їх обговорення на освітній платформі G Suite for Education.

В межах конференції відбувся Всеукраїнський фаховий конкурс розробок на тему інклюзивної освіти, форм роботи з дітьми з особливими освітніми потребами «ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА: КРОК ЗА КРОКОМ» та конкурс DOG PHOTOGRAPHER «СОБАКА – УНІКАЛЬНЕ СТВОРІННЯ». Результати оприлюднені на освітній платформі.   

Під час форуму, спікери та присутні гості визначили, що інклюзія – нагальна потреба сьогодення, і не тільки для осіб з особливостями розвитку, але і для обдарованих дітей. Процес інклюзії – це процес включення, залучення, збільшення ступеня участі всіх громадян у соціумі.

За результатами науково-практичної конференції підготовлена збірка статей.

Світлана Крошка