21 листопада – День Революції Гідності та Свободи

В День Революції Гідності та Свободи здобувачі освіти фахового коледжу в онлайн режимі долучилися до заходів присвячених цій події (створення листівок, плакатів, малюнків), які показали відношення молоді до проблем сьогодення, їх патріотичний настрій, їх прагнення жити у вільній, незалежній державі, а також перегляду проєкту-хроніки «Революція Гідності. Ціна свободи».

Проєкт представляє собою уривки студентських перформансів, які синхронно відбивають події листопада 2013 р.-лютого 2014 р.. Учасники заходу мали змогу простежити історію про те, як у ХХІ столітті у центрі Європи українська нація проявила найкращі свої риси, згадавши про честь, боротьбу та гідність.

Під час обговорення студентська молодь була ознайомлена зі стартом цьогорічної кампанії «Вистояли на Майдані – переможемо у війні» та виставкою «Війна за ідентичність. Сила опірності культури». Це вставка про Майдан, війну та захист культурної спадщини, основну частину якої становлять матеріали, зібрані під час повномасштабного вторгнення, – це свідчення руйнувань і спротиву українців, промовисті речі, які розкажуть про міжнародну підтримку. Чимало матеріалів зібрано під час експедицій на території, які потерпіли від окупантів.

«Першим переможним боєм цієї війни стала Революція гідності. Те, що тоді дало снагу вистояти, тримає надійні тили й сьогодні – культура в її широкому сенсі».