День пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу

Сьогодні в Україні відзначається День боротьби за права кримськотатарського народу та вшановується пам’ять жертв геноциду кримських татар.

У межах вивчення навчальної дисципліни «Історія України» здобувачі освіти фахового коледжу підготували інфомеседжі актуальної тематики, що стосувалися історичних передумов, «правового» обґрунтування та наслідків депортації кримськотатарського народу у 1944році.

Студентська молодь, підводячи підсумки зазначила, що через сімдесят  років (в 2014 році) після депортації внаслідок дій тоталітарного режиму колишнього СРСР кримськотатарський народ знову постав перед загрозою дискримінації на рідній землі.  На останок зацитували міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка: «Єдиний спосіб це припинити і врятувати пам’ять про історію кримських татар та, що найважливіше, їх життя, яке перебуває в окупації під серйозною загрозою, — якнайшвидше відновити суверенітет України». На його переконання, завдяки захисникам і захисницям України “зовсім скоро ми знову побачимо мирний, квітучий Крим, в якому живуть вільні люди”.

Чурілова В.Є.