День захисників та захисниць України

День захисників та захисниць України — свято, що відзначається в Україні у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем боролися за право на незалежність рідної країни; свято вшанування козацької доблесті і відваги; свято подяки ветеранам Другої світової, які воювали за свою землю. І, нарешті, це день всіх героїв сучасності, які мужньо захищають кордони нашої держави.

Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь, їхніх працелюбних і героїчних предків. Ми з вами живемо на цій славній землі і повинні знати про славні подвиги своїх предків, а також про наших воїнів-захисників , які і сьогодні продовжують героїчну сторінку нашої історії, захищаючи наші кордони від ворогів.

В цей день студенти та викладачі коледжу доєдналися до інформаційно-просвітницької години «Слава незламним захисникам», яку представив викладач предмету «Захист України» Сліпецький В.П. Метою заходу було сформувати у студентів  розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни, виховувати глибоку повагу до воїнів, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства, розвивати почуття гордості за минуле нашої Батьківщини, прищеплювати любов до неньки – України.