«Володимир Івасюк. Візьми з собою мою пісню – я в неї щастя наспівав»

04 березня в рамках 75-річчя із дня народження Володимира Івасюка (1949-1979), композитора, поета, основоположника української естрадної музики, Героя України відбулася інформаційно-просвітництка година «Володимир Івасюк. Візьми з собою мою пісню – я в неї щастя наспівав».

У ході зустрічі студентам було запропоновано огляд життєвого  шляху композитора, його мистецьких вподобань. Аудиторія студентської молоді мала можливість доторкнутись до творчих наробок музиканта.

Володимир Івасюк, будучи радянським композитором, мав націоналістичний спосіб мислення, про що свідчать його слова: «Французи, італійці, росіяни і всі інші народи співають своїми мовами і їх ніхто не називає націоналістами. А ми, українці, вже з самої колиски стаємо націоналістами, якщо матері співають нам українські колискові. Тому нас перевиховують у концтаборах. Українець перестає бути націоналістом аж тоді, коли зневажає свою мову, пісню, свої національні традиції, любить усе, крім свого рідного».

Під час заходу музичним супроводом звучали композиції з творчого доробку Івасюка – «Червона рута», «Водограй», «Я піду в далекі гори» та інші.

Сподіваємось, що студенти переконалися в тому, що В. Івасюк це постать, яка примусила світ говорити про Україну. Тодішня система вбила Івасюка, але українську пісню вбити неможливо.