Соціально-профілактична гра «Рамка сприйняття»

Триває акція «16 днів активізму проти насильства». В межах акції на базі ВСП «Лисичанський педагогічний коледж ДЗ Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» було проведено соціально-профілактичну гру для студентів «Рамка сприйняття», яка має на меті підвищити рівень обізнаності молоді про гендерні стереотипи та їх вплив на суспільство.

У сучасному світі де гендерні стереотипи все ще матимуть значний вплив на повсюдне життя, особливо важливо залучати молодь до активного переосмислення та подолання цих застарілих уявлень. Обговорення гендерних стереотипів та зміна соціальних норм в молодіжному середовищі має важливе значення для її ефективної подальшої діяльності в суспільстві, побудованому на принципах рівноправності.

Соціально-профілактична гра «Рамка сприйняття» спрямована на обговорення уявлень студентів щодо типових «жіночих» та «чоловічих» ролей у сучасному суспільстві. Гра «Рамка сприйняття» підготовлена у межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки уряду Канади, в межах проєкту «Нестереотипні».