Міжнародний день волонтера

Кожного року, 5 грудня, волонтери в усьому світі відзначають Міжнародний день волонтерів, присвячений особам, що займаються волонтерством добровільно та безкорисливо. Особливо актуальним це свято є сьогодні, адже на плечах волонтерів лежить неабияка допомога та відповідальність під час війни.

Після початку повномасштабної війни, 24 лютого 2022 року, в Україні з новою силою поновився волонтерський рух, оскільки війна змусила багатьох людей опинитись у скрутній ситуації. Проте сила України в її людях: окрім допомоги держави, на поміч прийшли волонтери. Адже у важкий час так важливо продовжувати робити свою справу, не піддаючись сумнівам, слабкостям та страху.

Волонтери – це наш потужний фронт допомоги, самовіддачі та самопожертви, це ціла армія безкорисливих людей, які нині працюють  і в допомогу військовим, і подекуди – нарівні з воїнами. Вони допомагають у спорядженні, у забезпеченні харчування, плетуть маскувальні сітки, доставляють ліки, вивозять людей з територій, де ведуться бойові дії.

Кожен патріот своєї Батьківщини вважає своїм обов’язком наближати перемогу над ворогом чи то на полі бою, чи то в тилу, приєднавшись до волонтерського руху.

Своєю активною позицією відзначаються викладачі, студенти, випускники  й співробітники ВСП «Лисичанський педагогічний фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»

Сьогодні ми дякуємо нашим волонтерам – усім, хто знайшов у собі силу, відвагу та доброту здійснювати добрі справи, не вимагаючи нічого натомість. Низький уклін та щира подяка КОЖНОМУ волонтеру України та Луганської області!