Новини

14 вересня для студентів коледжу відбулась онлайн-презентація книги Євгенія Ролдугіна “Час відважних”. Ця книга унікальна не лише за своїм змістом, а й за оформленням.

В своїй книзі автор чесно і щиро розказує, як і навіщо він проміняв спортивне кімоно на бронежилет, а навколофутбольні бійки – на бої сучасної російсько-української війни. Розповідає про покоління добровольців, що пішли захищати Україну в 2014 році.

 Євгеній Ролдугін – учасник Революції Гідності. У 2014 році у віці 18 років добровольцем пішов захищати цілісність країни. Мав позивний «Тунгус». Був професійним спортсменом. Мав пурпурний пояс із бразильського джиу-джитсу. Дуже любив цей вид спорту і віддав йому багато років.

Під час АТО/ООС воював під Маріуполем, у Пісках, Авдіївці, Опитному. Був учасником боїв за район шахти «Бутівка». Наприкінці березня 2022 року отримав поранення під Києвом, попри це контролював евакуацію поранених військових й хоробро вів бій. Тоді командував підрозділом добровольчого батальйону «Братство». Пізніше став військовослужбовцем та бойовим медиком 54 окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи.

Загинув Євгеній 11 вересня 2022 року під Білогорівкою на Луганщині, рятуючи з поля бою пораненого побратима.