Новини

АДАПТУЄМОСЯ РАЗОМ З ПЕРШОКЛАСНИКАМИ

Практичне навчання для студентів випускних курсів спеціальності Початкова освіта  в новому навчальному році розпочалося з практики «Спостереження за освітньою роботою вчителя в перші дні дитини  в школі».

Майбутні вчителі мали можливість ознайомитися з особливостями періоду адаптації дитини до нових умов у перші дні її перебування у школі, з організацією освітнього середовища у класі, плануванням роботи вчителя в перший тиждень, проведенням ранкових зустрічей, розробкою та впровадженням правил поведінки, зі специфікою роботи вчителя з батьками першокласників на  початку нового навчального року.

Ми вдячні директору Ніколаєвій Н.В. та вчительці 1-го класу Ковальовій В.В. Лисичанської гімназії №24 за те, що в надзвичайно складних умовах дистанційної роботи показали нам, хто такий першокласник, які має особливості фізіологічного й психічного розвитку, його вікові й індивідуальні якості. За те, що ділилися своїми знахідками щодо адаптації дітей до нових умов їх життя в новій соціальній ролі – учень школи.

За результатами цього виду педагогічної практики проведена підсумкова конференція «Ступінь готовності та адаптація першокласників до навчання в школі». Студенти опрацювали комплекс питань, підготували творчі роботи і презентували їх на конференції

Тож, бажаємо четвертокурсникам запевнитися у правильності вибору власної педагогічної дороги у житті. Переконані, що після проходження даного виду практики майбутні початківці стали мудрішими, компетентнішими та впевненішими у собі.