Новини

1 вересня новий 2023-2024 н. р. розпочинається в умовах війни, у часи, коли Україна протистоїть одній із найпотужніших армій світу, нажаль сьогодні ми з вами не можемо переступити поріг рідного коледжу. Та навіть у цих умовах викладачі онлайн продовжать навчати вічним і незаперечним людським цінностям.

З метою формування активної громадянської позиції, утвердження національної ідентичності громадян на основі духовно-моральних цінностей українського народу, національної самобутності на кращих прикладах мужності і звитяги, виявлених нинішніми захисниками Батьківщини, ознайомлення здобувачів освіти із передумовами й особливостями сучасної російсько-української війни; поглиблення знань студентів про кращі риси національного характеру українського народу як передумову його сили і незламності, розвитку мотивації до готовності в майбутньому захищати державу в лавах Збройних сил України у ВСП «Лисичанський педагогічний фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» відбувся захід «Живе і буде жити Україна, ніхто не спинить крил наших політ!».

Під час заходу викладачі та студенти ознайомилися з історичними аспектами розвитку української держави, визначили, що український народ – нащадки тих, хто оселився на цій землі, щоб жити й любити, і за тисячоліття ця земля стала частиною нашого серця й душі, тому ми не можемо її віддати ніколи й нікому. Український народ витривалий, ми вперті, ми як ніколи єдині, адже наша мета – захистити свою країну. Тому спільна задача викладачів, батьків – виховувати наших студентів як самодостатніх громадян-патріотів України, гуманістів і демократів, готових до виконання громадянських і конституційних обов’язків; почуття гордості й приналежності до незламного українського народу, який героїчно боронить власну державу; виховувати почуття глибокої пошани та поваги до Збройних сил України й усіх причетних до справи захисту нашої Вітчизни і вдячності їм; особливо Героям, які віддали своє життя у цій жорстокій війні, захищаючи нашу свободу і незалежність, вшанування їх світлої пам’яті; співчуття до людей, скалічених війною, до родичів тих, хто загинув на війні; тих, хто втратив житло або був змушений його покинути; вчити виявляти бажання долучитися до волонтерського руху, робити посильний внесок у гуманітарну допомогу ЗСУ.

Бажаємо всім віри і впевненості у завтрашньому дні, міцного здоров’я, успіхів і злагоди у новому 2023/2024 навчальному році! Щоб сил і терпіння вистачило на весь прийдешній рік!

Слава Україні, Героям Слава!!!