День пам’яті захисників України

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

Україна сьогодні переживає найбільше випробування в своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. У цій війні ми вже маємо тисячі поранених і загиблих мужніх оборонців. Вони стоять в одному ряду з поколіннями борців за волю і державну самостійність.

Нова українська армія — це насамперед люди, а вже потім озброєння та стандарти. Це герої, які ще вчора сіяли жито, а сьогодні палять окупантів, звільняючи кожен метр українського чорнозему. І головне, що наші полеглі оборонці — особистості, гордість і честь Держави, а кожна смерть захисника України — трагедія для всієї України.

Повернулися «НА ЩИТІ»

У боях за Україну під час виконання бойових завдань, спрямованих на забезпечення заходів з національної безпеки, оборони, відсічі й стримування збройної агресії,  загинули наші земляки, наші випускники, колеги: Шулік Віктор Григорович, Рясний Євген, Ломакін Сергій (випускники спеціальності «Трудове навчання», Кожумяка Владислав (випускник спеціальності «Журналістика»).

Поки триває війна до перемоги, ми не можемо ані знати точну кількість, ані назвати всіх поіменно, ані розповісти всі історії. Але ми впевнені, що українське суспільство докладе всіх зусиль, щоб наші загиблі герої були в нашій пам’яті не абстрактною цифрою. Щоб вони отримали максимальну шану, якої тільки заслуговують ті, хто віддав життя за свою країну. Щоб наша пам’ять про них була живою.

Вшануємо пам’ять загиблих воїнів, родом з рідної Луганщини.

Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів, тому студентський актив коледжу долучився до Всеукраїнській акції пам’яті «Сонях».

Доземний уклін воїнам-захисникам.

Вічна пам’ять і слава Героям.