Новини

28 квітня в Україні та більше ніж у ста країнах світу відзначають Всесвітній день охорони праці. У 2023 році Міжнародна організація праці (МОП) визначила тему цього дня – «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип і основне право у світі праці».

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці з 24 по 28 квітня у коледжі пройшов Тиждень охорони праці. В рамках проведення тижня заступник директора з виховної роботи Сергієнко Н. В. та інженер з охорони праці Рєдкокаша Ю. О. взяли участь у семінарі “Організація та функціонування системи управління охороною праці й обов’язки роботодавця. 28 квітня – Всесвітній день охорони праці”. На заході були обговорені питання організації (поновлення) і функціонування системи управління охороною праці, а саме: законодавство України з охорони праці, обов’язки роботодавця, створення служби охорони праці на підприємстві, ведення документації з питань охорони праці, організація проведення інструктажів і навчання з питань охорони праці, проведення медичних оглядів та фiнансування охорони праці на підприємстві.

Відповідно плану заходів, присвячених Всесвітньому дню охорони праці, інженером з охорони праці було проведено інструктаж з безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу щодо порядку дій та правил поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. На курсі “Охорона праці та безпека життєдіяльності” розміщено інформаційний бюлетень та пам’ятку як вберегти очі від впливу моніторів під час дистанційної роботи та навчання.
Охорона праці – запорука життя! Будьте здорові! Бережіть себе!