Інтернет-часопис «ДІТИ-ГЕРОЇ» (Студентська молодь)

Початок повномасштабної війни повністю змінив наше ставлення до волонтерства. Сьогодні, громадянська активність  та волонтерство це тренд, який проявляється у найрізноманітніших формах.  

Студентська молодь ВСП «Лисичанський педагогічний фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» протягом цього важкого, в усіх сенсах, року бере активну участь у волонтерському русі, долучаючись до різноманітних ініціатив: гуманітарна допомога мешканцям Луганської області, створення арт-об’єктів для збору коштів на  допомогу ЗСУ, співпраця з Товариством Червоного Хреста України, волонтерська діяльність в рамках проведення дитячих проєктів, заходи для евакуйованих зі сходу та півдня України, виготовлення окопних свічок, добровільна здача крові, робота у волонтерських штабах та на гуманітарних складах в різних містах України.

Вчора – студенти, сьогодні – волонтери. Волонтерство зараз – це не лише можливість реалізувати себе, а й стати причетним до нашої майбутньої перемоги й особисто наближати її.

Під час війни все залежить від нас, від кожного українця. Студенти коледжу розуміють значущість своєї участі у добрих справах для наближення того дня, коли наша держава переможе у цій страшній війні і знову розквітне.

Сьогодні хочеться розповісти про молодь, яка з моменту вторгнення на територію України військ країни-агресора, прийняла рішення стати частиною волонтерського руху.

Мерзлікіна Вікторія, студентка 4 курсу спеціальності «Початкова освіта», приєдналася до сім’ї донорів України, добровільного надання своєї крові чи її компонентів для подальшого переливання нашим захисникам, що цього потребують.

Козинська Владислава, студентка 2 курсу спеціальності «Журналістика», стала волонтером дитячих проєктів Caritas Odesa UGCC та активним учасником культурних проєктів у волонтерському центрі «Гостина» для евакуйованих зі сходу та півдня України в м. Дніпро.

Рачкова Вікторія, студентка 2 курсу спеціальності «Початкова освіта», проявила свій художній талант при створенні арт-об’єктів, які використовуються під час збору коштів на допомогу Збройним Силам України.

Голобородько Дарина, студентка 4 курсу спеціальності «Початкова освіта», з початком  повномасштабної війни повністю присвятила себе волонтерській діяльності та наданні гуманітарної допомоги мешканцям міста Лисичанська, а потів переселенцям, що були евакуйовані до м. Дніпра, продовживши свою діяльність у волонтерському штабі Лисичанської ВЦА.

Ільченко Валерія, студентка 4 курсу спеціальності «Початкова освіта», стала активним помічником на гуманітарних складах м. Полтава, які надають допомогу евакуйованим зі сходу та півдня України, а також надання необхідної допомоги нашим захисникам.

Чалапа Інеса, студентка 2 курсу спеціальності «Початкова освіта», долучилася до благодійної діяльності Товариства Червоного Хреста України  та здійснює добровільну гуманітарну допомогу населенню під час військових дій.

Ір’янова Тетяна, студентка 3 курсу спеціальності «Середня освіта (Трудове навчання і технології)», долучилася до виготовлення окопних свічок, які допомагають  українському воїну освітити бліндаж або укриття, підсушити одяг, зігрітися чи приготувати їжу.  Окопна  свічка може врятувати життях людей у підвалах, які залишилися без електро- та газопостачання. 

Звісно, вся коледжна спільнота постійно долучається до ініціатив, які спрямовані на фінансову підтримку українських захисників. Студенти також не залишають осторонь та беруть участь у різних акціях та проєктах. Так, наші студенти долучилися до акції «Смілива гривня» – благодійної ініціативи, мета якої  – об’єднати зусилля українців та зібрати кошти для допомоги українській армії (Нетреба Ейліна, студентка 2 курсу, Голобородько Дарина, студентка 4 курсу, спеціальності «Початкова освіта», Ір’янова Тетяна, студентка 3 курсу спеціальності «Середня освіта (Трудове навчання і технології)»).

Разом ми сила, яка наближає ПЕРЕМОГУ!!!