Новини

Сьогодні у 81-у річницю подій у Бабиному Яру студенти фахового коледжу згадували це місце пам’яті і болю.  Бабин Яр – це некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних нацистами у 1941–1943 роках. Серед них – євреї і роми, червоноармійці, комуністи, підпільники Організації українських націоналістів, в’язні Сирецького концтабору, «саботажники», порушники комендантської години та навіть пацієнти психіатричної лікарні імені Павлова. Масовий розстріл євреїв у Бабиному Ярі 29–30 вересня 1941 року став символом «Голокосту від куль» і нацистської політики масового знищення людей.

Здобувачі освіти мали змогу ознайомитись із матеріалами віртуальної виставки «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії». Проект реалізовано Музеєм історії м. Києва та Громадським комітетом «Бабин Яр» за підтримки Українського інституту національної пам’яті та канадської благодійної ініціативи «Українсько-єврейська зустріч».

Віртуальна виставка доступна за посиланням: http://memory.kby.kiev.ua

Погоджуємося із заявою прем’єр-міністра України Д. Шмигаля: «Здавалося, це жахіття залишилося назавжди в минулому. Але через 81 рік в Україні, у центрі Європи, це знову повторилося. Розстріли, масові поховання. Ті, хто влаштовував геноцид у 1941-му, і ті, хто влаштовує геноцид у 2022-му – однакові злочинці, яким дорога лише до міжнародного трибуналу».

Вічна пам’ять усім невинно убієнним.