Новини

18 вересня у Лисичанському педагогічному фаховому коледжі відбулись фахова ІПГ/ воркшопи на паралелях спеціальностей, так Жалдакова Ю.В. підготувала для здобувачів освіти спеціальностей «Початкова освіта» та «Середня освіта (Трудове навчання і технології)» ІПГ з теми «Шкільна освіта – традиції та новаторство», під час якої студенти мали змогу дізнатись головні здобутки української освіти за роки Незалежності; топ-5 електронних освітніх ресурсів для дистанційного навчання; новації в освіті, які чекають нас у найближчому майбутньому, зокрема, мобільний застосунок “Мрія”.


Студентам спеціальності «Середня освіта (Фізична культура)» презентована тема – «Виклики нової фізичної культури. Новації тіловиховування». ІПГ проводив викладач фізичної культури Чумаченко В.В. Були затронуті такі питання: – Культура здров’я, мотивації до здорового життя, інноваційні підходи до викладання уроку з фізичної культури, роль вчителя та різноманітність видів фізичних вправ та ігор для оздоровлення дитини. У ході інформаційно-просвітницької години здобувачі освіти ознайомилися з матеріалами щорічної онлайн-конференції «Інновації тіловиховання 3.0. Виклики сьогодення». Її організував міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation, за підтримки Міністерства освіти і науки України, ДНУ Інститут модернізації змісту освіти МОН та Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України – КФВС МОН України, а також переглянули онлайн-уроки фізкультури для дітей та підлітків з усієї України, які запустив ведучий Нового каналу Олександр Педан разом зі своїм спортивним рухом Junior, який співпрацює з Міністерством освіти і науки України. Раніше такі заняття проводилися під час карантину, а зараз відновилися через повномасштабну війну….

Студенти спеціальності “Дошкільна освіта” об’єдналися для визначення стратегічних завдань дошкільної освіти Луганської області. ІПГ “Сучасні тренди дошкілля Луганщини в освітній системі України” викладач Аль-Хамадані Н.Д. розпочала з інформаційного повідомлення про основні проблеми дошкільної галузі області: кількість зруйнованих дитячих садочків, робота педагогів дошкілля в евакуації, підтримка дітей дошкільного віку Луганщини в усіх куточках України.

Студентам презентовано участь викладачів коледжу у підтримці вихователів області, а саме участь у Всеукраїнському проєкті «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні». Проєкт реалізує ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» за підтримки Міністерства освіти і науки України, ДУ «Український інститут розвитку освіти». Завдяки проєкту вдалося розпочати дистанційну та очну роботу ЗДО міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

Триває ретельна підготовка педагогів області до деокупації регіону. Сьогодні кожен студент має спрямувати всі сили на грунтовну фахову підготовку. Відновлення освітнього потенціалу потребуватиме від майбутніх освітян Луганщини великих сил і наснаги. Тисячі малюків Луганщини чекають на молодих, енергійних, з Україною в серці вихователів!

Для студентів спеціальності «Журналістика» викладачем Сергєєвою І.Ю. була запропонована інформаційно-просвітницька година на тему «Воєнна проблематика в українській журналістиці». Розглянуто особливості журналістської роботи під час війни. Вона стала чи не найголовнішою складовою інформаційного фронту. Журналісти показали світу справжнє обличчя руського міра, героїзм і стійкість ЗСУ та українського народу. Вторгнення загарбників в Україну ознаменувало новий етап жорстоких репресій проти незалежної журналістики. Українська журналістика витримала удар і продемонструвала здатність працювати в надскладних умовах – під обстрілами, під час повітряних тривог, вимкнення світла, переживаючи особисті втрати, недосипаючи й не рахуючи кількість робочих годин. Студенти усвідомили, що журналістика ніколи не була легкою та безпечною сферою діяльності, але представники цієї професії продовжують тримати наш інформаційний фронт та висвітлювати наш шлях до Перемоги!