Новини

З метою якісної організації соціально-гуманітарної роботи зі студентською молоддю 4 вересня 2023 р. відбулися загальні збори в академічних групах «Права і обов’язки студентів коледжу». Едвайзери ознайомили студентів з правилами внутрішнього розпорядку для здобувачів освіти коледжу та нагадали їм, що головним  завданням  для них є отримання освітніх послуг за напрямами навчальної, виховної, наукової, культурної, методичної діяльності. Що своєчасне відвідування навчальних занять, робота на уроках, участь  у виховному, науковому, культурному житті коледжу допоможе їм отримати якісні знання та зрости професійно, бути  достойними громадянами нашої держави.

Виховна робота, що проводиться у коледжі за межами аудиторії, забезпечує актуалізацію теоретичних знань, спрямовує їх у практичну площину, звертає увагу молоді на найгостріші соціальні проблеми сьогодення, формує їх соціальну зрілість. З цією метою необхідно залучати молодь до трудових, патріотичних, благодійних акцій тощо. Тому планування значною мірою визначає результати та перспективність системи виховної роботи. Цілеспрямоване і чітке  планування допоможе наставникам уникнути багатьох помилок та негативних явищ в студентській групі.

Також під час зборів едвайзери зазначили, що відповідно до статті 28 Закону України «Про освіту» у закладах освіти та їх структурних підрозділах діє органи самоврядування здобувачів освіти, яке є невід’ємною частиною громадського самоврядування в закладі освіти. Студентське самоврядування – це право і можливість здобувачів освіти вирішувати питання навчання і побуту, захисту прав та інтересів здобувачів освіти, а також брати участь в управлінні закладом освіти. Вибори органів студентського самоврядування відбулися у кожній академічній групі.

Бажаємо всім студентам коледжу миру, наснаги, нових звершень, позитивних оцінок, цікавого студентського життя!